Terveiset täältä Hervannan toimistolta!

Terveiset täältä Hervannan toimistolta!

Tiimimme on päässyt tekemään kuluneen vuoden aikana mitä mielenkiintoisimpia yhteistöitä ja halusimmekin hieman jakaa kuulumisia täältä somen ja nettisivujen takaa – täällä on nimittäin ihka oikeita ihmisiä töissä! Tampere ICT –hanke lähti liikkeelle siitä ideasta, että ICT-ala kaipaa uusia osaajia ja erityisesti Tampere kaipaa monipuolista hakijajoukkoa alan opintoihin. Suomen vetovoimaisimman kaupungin edustajina toivomme tietysti sitä, että voisimme houkutella mahdollisimman monia alasta kiinnostuneita opiskelemaan juuri tänne.

Meidän tavoitteemme on paitsi lisätä tietoisuutta alasta erityisesti nuorten keskuudessa, myös pyrkiä esittelemään Tampereen värikästä opiskelijakulttuuria ja kaupungin moninaisia työllistymismahdollisuuksia. Business Tampereen yritystietopalvelun mukaan Tampereella toimii tällä hetkellä jopa 2224 ICT-alan yritystä, ja ICT onkin listattu yhdeksi kaupungin suurimmista toimialoista. Tampere on ihmiselle täydellinen törmäyspaikka alan harrastuksille, tuoreille innovaatioille kuin myös kansainvälisille jättiyrityksillekin!

Vanhasta tottumuksesta ICT-ala mielletään aina ‘miesten alaksi’ ja ehkäpä se on yksi niistä syistä, miksi me hankkeessa olemme halunneet keskittyä erityisesti pölyttyneiden stereotypioiden hälventämiseen ja sen sijaan tuomaan valoon paljon aidompaa mielikuvaa modernin aikamme ICT-alan työtehtävistä. Tarkennuksena nyt vielä: ICT-alalla tehdään paljon muutakin kuin koodataan ja hekin, jotka koodaavat, tekevät sitä jossain ihan muualla kuin kotonaan pimeiden huoneiden nurkissa.

Viimeisen vuoden aikana lähes kaikki tapahtumat ovat olleet peruttuina ison pahan K:n takia, jonka vuoksi odotammekin sormet syyhyten, että pääsemme vierailemaan tulevan kesän tapahtumissa ja jakamaan niistä sisältöä somekanaviimme. Tapahtumatauosta huolimatta mediassa on käyty paljon mielenkiintoista ja tärkeää keskustelua esimerkiksi alan tasa-arvoisuuteen liittyen ja ajankohtaisia puheenaiheita olemme pohtineet myös itse esimerkiksi Instagramissa. Olemme aina kiinnostuneita uusista yhteistöistä ja toivommekin, että pääsemme rakentamaan vuorovaikutusta tamperelaisten ICT-alan toimijoiden ja kaikkien alasta innostuneiden välille. Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja muista seurata TampereICT:n somekanavia!

Nähdään kesän tapahtumissa,

Tampere ICT Tiimi