Opiskele ICT-alaa tampereella

Tietotekniikan yksikkö on Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnan monitieteinen osaamiskeskittymä, jonka tutkimus- ja opetusalueet kattavat laajasti ICT-aluetta. Alan laajuudesta kertoo sekin, että Tampereen yliopiston tietotekniikan yksiköstä valmistuu vuosittain 200 diplomi-insinööriä ja maisteria ja lisäksi yliopiston tutkijat osallistuvat erittäin aktiivisesti alan tutkimusprojekteihin. Työn vaikutukset näkyvät teollisuudessa, yhteiskunnassa ja tiedemaailmassa. Tietotekniikan yksikkö on jalkautunut kolmelle eri kampukselle: Tampereen keskustaan ja Hervantaan, sekä Poriin. 

Työskentele tampereella

Useat alan johtavat yritykset ovat juurtuneet Tampereelle luoden yhä useampia mahdollisuuksia ja kasvualustoja ympärilleen. Toimialamme ulottuvat aina sensoreista tekoälyyn, esineiden internetistä (IoT) data-analytiikan asiantuntemukseen sekä ennakoivan kunnossapidon ratkaisuista virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksiin. Tamperelaiset ICT-yritykset tunnistetaankin erityisesti konenäkemisen ja kuvantamisen edelläkävijöinä.

Business Tampereen mukaan kaupungissa on yli 1400 ohjelmistoalan yritystä ja koko ICT-sektorilla jopa 1800 yritystä – siitä onkin tullut miljardibisnes koko Pirkanmaan alueella. Sektorilla työskenteleviä henkilöitä arvellaan olevan jopa 16 000. Alan töitä on Tampereen seudulla paitsi kansainvälisesti tunnetuissa suuryrityksissä, kuten Huaweilla, Intelillä ja BHTC:lla myös lukuisissa start up-yrityksissä.

Voit tarkastella Tampereen ICT-sektorin yrityshakemistoa täältä.

Miksi tampere?

Suomi on äänestetty maailman onnellisimmaksi maaksi jo viidettä kertaa putkeen (World Happiness Report 2018–2022). Suomen vetovoimaisin kaupunki on helppo löytää, kun seuraa ihmisiä: vuodesta toiseen Suomen suosituin muuttokaupunki on Tampere. Eikä ihmekään! Tampereessa houkuttavat suuren kaupungin mahdollisuudet ja pienemmän kaupungin viehätys: tässä 240 000 ihmisen kaupungissa on juuri sopivasti sisältöä – jokaiselle jotakin. ICT-alan opiskelijoille Tampere voi olla paljon muutakin, kuin pelkkä opiskelukaupunki, sillä alan töitä on tarjolla runsaasti myös opintojen jälkeen. ICT-alan yritysverkosto on laaja ja kansainvälistynyt, jonka vuoksi opiskelijoilla onkin mahdollisuus kehittää osaamistaan jo opintojen aikana. Täällä informaatio- ja viestintäteknologiayritykset tunnetaan kasvukyvykkyydestä, työtehtävien edistyksellisyydestä sekä työyhteisöjen hyvinvoinnista. Mitä jos tulevaisuutesi olisikin Tampereella?

Opiskelijan näkökulmasta yksi Tampereen suurimmista eduista on vaivattomuus. Kompaktin kokonsa ansiosta kaikki on Tampereella lähellä varsinkin, jos asuu keskustan läheisyydessä. Julkiseen liikenteeseen on panostettu viime vuosina paljon ja kulkemista eri kaupunginosien välillä helpottaa upouusi ratikka. Useimmat opiskelija-asunnot ovat taktisilla paikoilla kampuksiin nähden ja asuminen on edullista. Tampere on “puistomainen” kaupunki, jonka vuoksi se tarjoaa asukkailleen viihdyttävän ja luonnonläheisen ympäristön. Mikä olisikaan kauniina kesäpäivänä mukavampaa, kuin mennä piknikille eteläpuistoon!